کاسنی چیست . گیاه کاسنی. ارزش غذایی کاسنی. خواص کاسنی.اشکال دارویی کاسنی.خواص ریشه کاسنی.خواص تخم کاسنی.طبع کاسنی .موارد منع مصرف عرق کاسنی
کاسنی چیست؟
هندیا در فارسی کاسنی نامیده می شود و این گیاه در اکثر شهرها و کشورهای جهان رشد می کند، این گیاه دارای انواع و اقسام مختلف می باشد کاسنی معمولی با نام علمی cichorium intybus L که به زبان ترکی چیرتلیق نامیده می شود.
گیاه کاسنی
اغلب این گیاه یک گیاه ارغوانی یا با گل های آبی رنگ است، کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعد در قاره آمریکا هم به شکل خودرو در کنار جاده ها رشد کرده است.
ارزش غذایی کاسنی
کاسنی منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله روی و منیزیم و کلسیم و منگنز و آهن و اسید فولیک و پتاسیم و همچنینی ویتامین هایی نظیر K , B6,C, E, Aمی باشد. هر نصف لیوان عرق کاسنی 7.9 گرم کربوهیدرات، 0.7 گرم فیبر، 3.9 گرم قند دارد.
اشکال دارویی کاسنی
همه قسمت های این گیاه قابل استفاده است مخصوصاً ریشه و برگ ها که بیشتر استفاده می شود. برای بهره بردن از خواص کاسنی می توانید از شکل های مختلف این گیاه استفاده کنید که شامل:
آب کاسنی پخته
ریشه و برگ های کاسنی
جوشانده گیاه کاسنی
پماد برگ کاسنی
تخم کاسنی
خواص ریشه کاسنی
طبع ریشه کاسنی، در درجه اول گرم و در درجه دوم خشک است. ریشه کاسنی به غایت مفتح و ملطف اخلاط است. پاک کننده مجاری غذا و ادرار آور و مصفی خون، همچنین رفع کننده ورم احشا و ورم استسقا است و منصج و محلل موادی است که مسسب تب های مرکبه مزمن و دردهای مفاصل می شوند.
خواص تخم کاسنی
طبع تخم کاسنی در درجه دوم سرد و خشک و مایل به حرارت است و دارای اجزای بارده است و برای تب های صفراوی و یرقان و تب های سددی و خفقان قلب و یا طپش قلب نفع دارد.. تخم کاسنی برای صداع یعنی سرد درد و بیماریه اهی کبد و ضعف کلیه و دفع سموم و بیماری های طحال و برای تحریک اشتها بسیار تأثیر فراوان دارد.
طبع کاسنی
طبع کاسنی در آخر و اول سرد و تر و با اجزای حاره خیلی لطیف است که حتی با شستن زائل می شود. به همین دلیل باعث ضعف ترکیب و کمال لطافت برای همین هم در شرع و هم در طب منع از شستشوی آن وارد شده است.